כבוד למכון המחקר מיגל שנבחר לניהול המדעי של 'מכון פאפוס לחדשנות' בקפריסין
בתכנית אינטגרטיבית לניהול משאבי המים במזרח התיכון וביזמת הבינתחומי הרצליה
מכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל, נבחר לחבר את הפן המדעי בתכנית האינטגרטיבית לניהול משאבי מים, ב'מכון פאפוס לחדשנות'PII- Paphos Innovation Institute, בקפריסין. המכון החדש, שפתיחתו נדחתה עקב הקורונה, יעניק תואר שני (MBA MA) וינוהל על ידי הבינתחומי הרצליה, בשיתוף פעולה עם מוסדות וחוקרים מובילים מהמזה"ת ומהעולם, כולל מכון המחקר מיגל.
המכון יהווה מרכז לשיתוף פעולה אזורי, מבוסס חדשנות ומחקר יישומי, בשאיפה ליצור גשר בין העמים באזור ויתמקד באתגרים מהותיים המשותפים למדינות מזרח הים התיכון, בו ילמדו לתארים מתקדמים ויפתחו מחקר ושיתופי פעולה יזמיים סביב אתגרים מהותיים לחייהם ולעתידם של כל תושבי מזרח הים התיכון, בהם: המים, ביטחון תזונתי, אנרגיה, ייצור דיגיטלי, ניהול חדשני ועוד.
יזם הפרויקט הבינלאומי המשותף פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד הבינתחומי הרצליה אמר: "במזרח התיכון מנשבת רוח חדשה של שלום, אבל שלום הוא דבר שברירי כשהוא נסמך על הצהרות של מדינות והסכמים רשמיים בלבד. אני מאמין ביצירת מערכות יחסים וחברויות באמצעות השכלה ומחקר ולשם כך הוקם מכון פאפוס לחדשנות".
דוד זיגדון, מנכ"ל מכון המחקר מיגל אמר: "המיזם המבורך, פרי חזונו של פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד המרכז הבינתחומי הרצליה, ליצירת שיתוף פעולה אזורי, מתבסס על יצירת קשרים ויחסים בין אנשים בני אזרחויות ולאומים שונים באמצעות השכלה ומחקר. פרופ' רייכמן פנה למיגל להכנת אחת מתכניות הלימודים בתחום ניהול משאבי מים, שעליה אמון פרופ' מיכאל (איגי) ליטאור ממיגל, כאשר הבינתחומי יהיו אחראים על לימודי הניהול. התכנית הוגשה לאישור האיחוד האירופי".
פרופ' מיכאל (איגי) ליטאור, חוקר בכיר במיגל, אמר: "רעיון הקמת מכון לחדשנות בקפריסין, לשיתוף פעולה אזורי, הינו מבורך, לא רק בתחום החיבור בין אנשים היוצרים שלום באמצעות קשרים אקדמיית ומחקריים, אלא גם בכדי להתגבר על האתגרים הגדולים של מחסור במים לשתייה ולחקלאות, הצפויים בעולם ובעיקר במדינות במזרח התיכון, עקב שינויי אקלים. המכון החדש יכשיר סטודנטים בעלי תואר ראשון במדעי הטבע, מכלל המדינות באזור, במטרה לצייד אותם בכלים אשר בעזרתם יוכלו להתכונן כראוי לשינויים הדרמטיים הצפויים, בכל הקשור למשאב היקר ביותר, המים-בזמינות ובאיכות".