דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / שיתוף הפעולה בין ישראל וארה"ב בתחום חדשנות סביבתית עולה לשלב הבא
סיור נציגי הסוכנות הסביבתית של ארהב באתר באפולוניה - צילום המשרד להגנת הסביבה

שיתוף הפעולה בין ישראל וארה"ב בתחום חדשנות סביבתית עולה לשלב הבא

אינדקס חברות וספקים

לאחר חתימת מזכר ההבנות בארה"ב, נערך מושב חדשנות סביבתית במפגש השנתי של הקבוצה הכלכלית המשותפת לישראל וארה"ב (Jedg)  • על הפרק: יצירת שותפויות בין חברות עסקיות משתי המדינות, קידום מפגשים והתייעצויות מומחים, לצד סיורים

פרסום

‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏בהמשך לחתימת מזכר ההבנות בדבר שת"פ סביבתי עם ארה"ב ביום חמישי האחרון, ביום ב נערך בירושלים מפגש הכינוס השנתי של הקבוצה הכלכלית המשותפת לישראל וארה"ב (JEDGׂ) בראשות שרי האוצר של שתי המדינות.

במהלך האירוע התקיים מפגש בנושא חדשנות סביבתית בהובלת המשרד להגנת הסביבה וסוכנות הסביבה של ארה"ב (EPA) ובהשתתפות נציגים מרשות החדשנות, משרד הכלכלה, משרד האוצר ומשרד הבריאות.

חלק זה של המפגש התמקד בפעילויות קונקרטיות ליישום משותף של מזכר ההבנות בתחומים שיקום קרקעות, רגולציה של שפכי תעשייה, היערכות ותגובה לאירועי חירום סביבתיים, קידום חדשנות טכנולוגית בתחום המים וכן קידום איסור על עופרת בצבעים. כוונת המפגש הייתה לקדם מפגשים והתייעצויות מומחים משתי המדינות בתחומים אלה, כמו גם סיורים לימודיים, וכן מפגשים ליצירת שותפויות בין חברות עסקיות משתי המדינות בתחום המים ובתחום הקרקעות בישראל ובארה"ב.

גלית כהן, סמנכ"לית בכירה לתכנון, מדיניות ואסטרטגיה במשרד להגנת הסביבה, פתחה את הדיון תוך התייחסות לשיתוף הפעולה הפורה בין המדינות לאורך השנים. היא ציינה כי "לצד העובדה שנחיצות הסיוע של מומחי ה-EPA הוכיחה את עצמה במקרים רבים, ועוד תסייע רבות גם בהמשך, אנו בטוחים כי ידע ישראלי יוכל לסייע לרשויות ארה"ב". כהן סקרה שיתופי פעולה בעבר, שכללו בין היתר, ביקור של מומחי ה-EPA במפרץ חיפה על-מנת לתת מענה לסוגיות זיהום האוויר, התייעצות בזמן אמת על תקריות חומרים מסוכנים ומקרי חירום אחרים, סיור לימודי על תעשיית הפוספטים לאחר מקרה אשלים ועוד.

פרסום

 במפגש הציגה שולי נזר, סמנכ"לית בכירה לתעשייה במשרד להגנת הסביבה, גם את פרויקט שיקום קרקעות מחנות צה"ל ומפעלי התעשיה הצבאית, פרויקט שבמסגרתו יתבצע שת"פ עם סוכנות הסביבה האמריקאית.

בהקשר זה, התקיים סיור באתר השיקום באפולוניה, ונציגי ה- EPA קיבלו הסברים בשטח מאנשי אגף שפכי תעשייה, דלקים וקרקעות במשרד להגנת הסביבה על מורכבות הנושא מבחינת הרכב החומרים והקרבה לגן לאומי.

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים