כאמור ,בהודעת שקיבלנו לטלפון כתוב, שעלינו לעשות הכול במטרה למגר את הנגיף. כלומר: לצרוך יותר מזון אלקליין שעולה על רמת ה – של הנגיף pH 5.5 – 8.5
כידוע, האוכל הבסיסי, אוכל לכל דבר הוא הלחם
לכן, בהמשך למאמר הקודם (ייצור מים עם pH מעל 9, המאמר הזה על הרעיון ועם הצעה
יעילות השימוש בתמיסת מים אלקטרו אקטיביים בייצור לחם של חומציות מופחתת
כאמור, בנגיף, גם במקרים של מחלות במערכת העיכול, מומלץ לוותר על מזון חמצוני. לכן, הכללת מאפים עם חומציות מופחתת חשובה בתזונה עבור ימים וחולים כאלה. אחת מהדרכים להפחית את חומציות הלחם היא להשתמש בתמיסת מים אלקטרו אקטיבית (EVR)
למדו את ההשפעה של EVR עם ערכי pH שונים (7.42; 9.34; 11.12) על תכונות הבצק ואינדיקטורים של איכות הלחם, עשוי קמח חיטה ממדרגה ראשונה. בתהליך התסיסה, נחקר השינוי בצמיגות האפקטיבית ובחומציות של הבצק
לאחר התסיסה, נוצרו כיכרי לחם, ואפייה. במוצרים המוגמרים נקבע חומציות, לחות, נקבוביות ונפח מסוים. נקבע כי בכל הדגימות של הבדיקה חלה ירידת צמיגות יעילה, בשל תהליכים פיזיקליים וכימיים
נמצא כי הערך הנמוך ביותר של החומציות הסופית (1.7 מעלות) היה על ידי מדגם עם pH של 11.12. השימוש ב EVR קתולית עם ערך pH כזה, הפחית את החומציות במוצר המוגמר (על ידי 45.5%)
המחקרים הגיעו למסקנה כי השימוש EVR מתאים לייצור של מאפים עם חומציות נמוכה
כמו כן, כבר אמרנו:
טכנולוגיות באמצעות תכונות ייחודיות של תמיסת מים מובנים (אלקטרו מופעלת) מאפשרות לפתור הרבה בעיות בתחומי תעשייה שונים כגון : הייצור החקלאי, משק, עיבוד בתעשייה, טיהור מי השתייה ומים, ועוד דברים רבים בהם מים או תמיסת המים משמשים.
מעבירים זרם חשמלי דרך המים, אשר משנה את מבנה המים למשך הזמן מסוים, אך אינו משנה את הרכב
הטכנולוגיה חסרת תקדים מבחינה סביבתית. בתהליך של חשיפה המים הופכים חזרה למים רגילים, שממנו הם התקבלו
הטכנולוגיה אינה דורשת מודרניזציה משמעותית של הייצור וניתן בקלות להתאים את כל התהליכים הטכנולוגים
עם עלויות יישום מינימליות, טכנולוגיות אלו מספקות הפחתה משמעותית של עלות המוצר בעשרות אחוזים, ואפילו יותר
העלות של התמיסה היא נמוכה ביותר
אופטימיזציה של ייצור המאפייה, בעזרת EVR ניתן
- טיהור את ציוד ומבנה המאפיה
- ייצור של מוצרי מאפה באיכות גבוהה מקמח זול ופשוט. ההשפעה מושגת על ידי הגדלת תכולת הגלוטן בקמח ב -2% ואופטימיזציה של תהליכי הכנת הבצק;
- ייצור פסטה באיכות גבוהה מקמח אפייה רגיל. ההשפעה מושגת בשל עלייה משמעותית בכוח הפסטה בעת החלפת מים רגילים עם תמיסת חשמלית
לכן, יש רעיון והצעה לאפיית לחם חומציות נמוכה בעזרת החשמל
MASTAQ