מחקר חדש מזהיר שאם לא נמתן את קצב פליטת גזי החממה, האוקיינוסים עלולים להתאדות

בחודש דצמבר האחרון התכנסו מנהיגי מדינות העולם בפריז לדון באמצעים להפחתה של גזי החממה שאנו פולטים לאטמוספרה בקצב מדאיג, הגורמים להתחממות כדור הארץ.

כיום עומד ריכוז גזי החממה באטמוספרה על כ-400 חלקיקים למיליון (PPM) בממוצע. גרוע מכך, על פי תרחיש עסקים כרגיל, כלומר אם נמשיך בפליטת גזי חממה בקצב דומה להיום בלי לנקוט צעדים להפחתתם, צפויות רמות הפחמן הדו-חמצני לטפס עד יותר מ-900 PPM עד סוף המאה.

 

ועידת פריז לשינוי אקלים אמנם הסתיימה בהסכם המפרט כיצד יגבילו המדינות השותפות את פליטות גזי החממה בתחומיהן, אך עדיין נותרה השאלה המטרידה מה יקרה אם המאמצים והדיונים יישארו כמילים על הנייר, ורמות הפחמן הדו חמצני ושאר גזי החממה באטמוספרה יוסיפו לטפס.

מקס פופ, חוקר מסוכנות האוקיינוסים והאטמוספרה האמריקאית (NOAA), החליט לבדוק את העניין. במחקר שהתפרסם באחרונה במגזין Nature Communications השתמשו פופ וחוקרים נוספים במודל תלת-ממדי של כוכב לכת העשוי בעיקר ממים – בדומה לכדור הארץ, המכוסה מים ב-71% משטחו. באמצעותו הם בדקו מה יקרה אם ריכוז גזי החממה באטמוספרה יעלה לרמות שהאדם אינו מכיר עדיין.

לח אבל יבש

במחקר מצא פופ שכשריכוז גזי החממה באטמוספרה יגיע למספר המטריד של 1,520 חלקיקים למיליון, יגיע כדור הארץ לנקודת אל-חזור: הטמפרטורה תטפס ל-57 מעלות צלזיוס וכוכב הלכת שלנו יפתח אופי של כוכב בעל תנאי לחות גבוהה – שהמדענים מכנים במאמר אפקט חממה לח, שיגרמו לכל המים בשטחו להתאדות.

אל חשש, ייקח לנו עוד שנים רבות להגיע לשם, זאת בהנחה שעתודות הנפט, הפחם והגז המצויות במעמקי כדור הארץ והימים יכולות בכלל להספיק כדי להביא אותנו לריכוז גזי חממה כזה כתוצאה משריפתם.

אבל מחקרים כמו זה ממחישים עד כמה הפעולות שלנו משנות את הרכב כדור הארץ ואת התנאים שעל פניו, וכיצד אנחנו הופכים אותו צעד אחר צעד למקום שבו לא נוכל לשרוד.

תודה שאתם מבקרים בפורטל המים ואיכות הסביבה המוביל מים נט."מים נט "הוא פורטל מקצועי וותיק שעוסק במגוון תחומים של מים לתעשיה.מנצופלי חקלאי ואיכות סביבה ואקולוגיה בפורטל חדשות , מאמרים מובילים, תקנים, תקנות ובטיחות , פורום מקצועי עם מומחים לשאלות ותשובות שיענו על שאלות בתחום תעשיית המים ואיכות הסביבה. בנוסף מכרזים , לוח מודעות , חיפוש חברות בתחום , אינדקס בעלי מקצוע , חידושים של חברות, מחירונים ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

אמנת המים של האו"ם

14 בינואר 2025

צלילה רדיואקטיבית

22 בדצמבר 2024

איך מונעים נזקי שיטפונות

22 בדצמבר 2024

מלונות תל אביב והרצליה דורשים פטור מדמי מים מליחים: האם רשות המים תיכנע?

11 בדצמבר 2024

מהות ה-Know-How שלנו במים מופעלים חשמלית – חלק 2

4 בנובמבר 2024

פתרונות מימיים המופעלים חשמלית - חלק 1

4 בנובמבר 2024

אמנת המים של האו"ם

14 בינואר 2025

צלילה רדיואקטיבית

22 בדצמבר 2024

איך מונעים נזקי שיטפונות

22 בדצמבר 2024

מלונות תל אביב והרצליה דורשים פטור מדמי מים מליחים: האם רשות המים תיכנע?

11 בדצמבר 2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחירת תחום עניין

כדי להיות תמיד מעודכנים

כדי להיות תמיד מעודכנים