בכינוס חירום שנערך לאחרונה במרכז השלטון המקומי, שבו התכנס פורום רשויות החוף, עלתה אזהרה חמורה בנוגע לסכנת צונאמי המאיימת על מדינת ישראל. בכירים בתחום הבטיחות הלאומית וההיערכות לאסונות טבע הזהירו כי לא מדובר בשאלה של "אם", אלא ב"מתי".
למרות שמדובר באיום שיכול לגבות חיי אדם ולפגוע בתשתיות חיוניות, נדמה כי נושא ההיערכות לחופי הארץ נזנח מסדר היום הציבורי והממשלתי. ראשי רשויות מהאזורים החופיים הביעו דאגה מהעובדה שהמדינה אינה מקצה מספיק תקציבים או סמכויות שיאפשרו טיפול מקיף ומקדים בסוגיה.
בדיון עלה הצורך הדחוף בשיתוף פעולה בין משרדי הממשלה, הרשויות המקומיות והגופים המקצועיים, במטרה לגבש תוכנית לאומית להיערכות. הדרישה המרכזית: שכל רשות חוף תבצע מיפוי סיכונים ותיערך בהתאם – עד סוף השנה.
בין ההמלצות שעלו: הצבת מערכות התרעה מוקדמות, סימון אזורי פינוי, קידום תוכניות חינוך והסברה, ושיפור תשתיות החוף למקרה של פינוי חירום. נציגים בכירים הבהירו כי יש לפשט את הבירוקרטיה ולהקל בדרישות רגולטוריות כדי לאפשר מענה מהיר ויעיל.
לצד איום הצונאמי, הודגש גם מצבם הקשה של המצוקים והחופים בישראל, הסובלים מהזנחה מתמשכת. מדובר במשאב לאומי אסטרטגי, הן ברמה הכלכלית והן בהיבט הסביבתי, ולכן שמירתו חיונית.
המסר מהפורום ברור: ישראל חייבת להתעורר ולהיערך כבר עכשיו לאירוע שעתיד להתרחש – ולא להמתין לרעידת האדמה הבאה שתכה בים התיכון.