התוכנית הלאומית להגנה על מצוקי הים התיכון

בעקבות אירוע קריסת המצוק החופי בחוף סידנא עלי בהרצליה: המשרד להגנת הסביבה דורש את תקצוב ומימוש שלב ב' של התוכנית הלאומית להגנת המצוקים בחופי ישראל; בהתאם להחלטת הממשלה, המשרד פועל לאישור והשלמת תוכנית לאומית להגנה על מצוקי הים התיכון

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "התמוטטות המצוק בסידנא עלי ממחישה שוב את הצורך הדחוף בהשלמת התקציב למימוש שלב ב' של פרויקט של ההגנות הימיות, במטרה לשמור על המצוקים החופיים. המשרד להגנת הסביבה סבור כי יש לתקצב את שלב ב' של עבודת החברה, שבמסגרתו יקודמו פרויקטים מרכזיים חדשים של הגנות מצוקים בהרצליה, בבת ים ובאשקלון, במטרה לשמור על הציבור והסביבה״

 

בהתאם להחלטת ממשלה 1871 פועלות בימים אלו ועדות בין משרדיות בהובלת מנכ"ל המשרד המשרד להגנת הסביבה, אסף יזדי, אשר בוחנות את תקצוב של ב' של התוכנית הלאומית להגנת המצוקים, לצד גיבוש הפתרון למצוקים היבשתיים. כך, ישלים המשרד פתרון כולל להגנה על מצוקי הים התיכון. במסגרת הוועדות הוגשה תוכנית לאומית להשלמת ההגנה על המצוקים, והמשרד קורא למשרדי הממשלה לקדם ולתקצב את מימוש התוכנית בהקדם האפשרי.

 

בעקבות אירוע קריסת המצוק החופי בחוף סידנא עלי בהרצליה היום (ג'), המשרד להגנת הסביבה סבור כי יש לתקצב את שלב ב' בהיקף של כ-360 מיליון שקל ל-4 השנים הקרובות במטרה לתת מענה להגנות הימיות, ובכלל זה הגנה על מצוקי הרצליה, אשקלון, בת ים, בית ינאי ועוד. המשרד ימשיך לפעול ולהשלים את שלב ב' של ההגנות הימיות, אשר ישמרו על המצוק החופי לאורך רצועת החוף של ישראל.

 

מהחברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון נמסר כי הקריסה שארעה מצפון לחוף סידנא עלי הייתה בהיקף גדול של כ-7,000 מ"ק. קריסה זו ממחישה את הסכנה הברורה והמיידית של המצוק החופי שדורש מענה וטיפול דחוף.

 

רצועת החוף של ישראל, לאורכם של כ-190 ק"מ, כוללת כ-45 ק"מ של מצוקים המצויים מעל רצועת החוף בקטע שבין חדרה לאשקלון. במקטעים מסוימים לאורך קו חוף רכס מצוקי כורכר, קיימת סכנת התמוטטות.

 

בהתאם להחלטת ממשלה 5053 – בעניין הקמת חברה ממשלתית ייעודית להתמודדות עם התמוטטות המצוק החופי, החלה לפעול בשנת 2015 החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון אשר מהווה זרוע ביצוע של המשרד להגנת הסביבה לטיפול בהתמוטטות מצוק חוף הים התיכון בנושא הימי. מטרתה העיקרית של החברה היא לתכנן, לבצע ולתחזק את הקמת ההגנות הימיות, כגון שוברי גלים וגיאוטיובים ימיים לצד הזנות חול לצורך הרחבת רצועות החוף.

 

לצורך הקמת ההגנות הימיות במרחב המצוק החופי, הוקצו כ-410 מיליון שקל במסגרת החלטת הממשלה, כשלב א' בתוכנית כוללת. כעת, המשרד להגנת הסביבה מעריך כי נדרשים כ-360 מיליון שקל להשלמת שלב ב' של התוכנית הלאומית להגנת המצוקים בחופי ישראל. המשרד להגנת הסביבה העביר הצעת מחליטים אשר עיגנה את המשך פעילות החברה הממשלתית ואת המשאבים הנדרשים לצורך השלמת הקמת ההגנות הימיות לכל אורך חופי ישראל והשלימה את התקציב הנדרש לביצוע שלב א' של הפרויקט.

 

תודה שאתם מבקרים בפורטל המים ואיכות הסביבה המוביל מים נט."מים נט "הוא פורטל מקצועי וותיק שעוסק במגוון תחומים של מים לתעשיה.מנצופלי חקלאי ואיכות סביבה ואקולוגיה בפורטל חדשות , מאמרים מובילים, תקנים, תקנות ובטיחות , פורום מקצועי עם מומחים לשאלות ותשובות שיענו על שאלות בתחום תעשיית המים ואיכות הסביבה. בנוסף מכרזים , לוח מודעות , חיפוש חברות בתחום , אינדקס בעלי מקצוע , חידושים של חברות, מחירונים ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

תאגיד מי כרמל מציג הישג מרשים בתחום פחת המים

20 באפריל 2025

לראשונה בישראל: תמ"א לטיפול בשיטפונות

1 באפריל 2025

סכנת צונאמי בישראל: קריאת השכמה לרשויות החוף

31 במרץ 2025

שייוך נמל מפרץ חיפה ובסיס חיל הים לתחום שיפוטה של העיר חיפה

23 במרץ 2025

הפשרת הקרחונים באזור הארקטי עשויה ליצור נתיבי סחר ימיים חדשים וקצרים יותר

14 במרץ 2025

איך אוניות קרוז משתמשות במי ים, מה חדש בתחום, ומה אומרת הרגולציה?

14 במרץ 2025

תאגיד מי כרמל מציג הישג מרשים בתחום פחת המים

20 באפריל 2025

לראשונה בישראל: תמ"א לטיפול בשיטפונות

1 באפריל 2025

סכנת צונאמי בישראל: קריאת השכמה לרשויות החוף

31 במרץ 2025

שייוך נמל מפרץ חיפה ובסיס חיל הים לתחום שיפוטה של העיר חיפה

23 במרץ 2025

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחירת תחום עניין

כדי להיות תמיד מעודכנים

כדי להיות תמיד מעודכנים