מנכ”ל איגוד ערים דן מזהיר: "ישראל טובעת בזבל, גם בדרום הארץ הרשויות המקומיות מאבדות שליטה בטיפול בפסולת".

5 ימים לפני ועידת ישראל לכלכלה ירוקה, מבהיר נשיא הוועידה: "הרשויות המקומיות מאבדות שליטה בטיפול בפסולת". במוקד הוועידה ידונו בפתרונות לטיפול הפסולת, על רקע הזהרות כי בעוד חצי שנה לא יהיה ניתן להטמין פסולת
למרות שמדינת ישראל מייצרת יותר אשפה ליום מאשר כל מדינות האיחוד האירופי, 1.79 ק”ג, בניגוד לעולם המערבי, בארץ ממשיכים להטמין את הפסולת. מה שגורם לאתרי הפסולת בדרום להתריע כי בעוד חצי שנה לא יוכלו לקבל פסולת להטמנה. מנכ”ל איגוד ערים דן מזהיר: "ישראל טובעת בזבל, גם בדרום הארץ הרשויות המקומיות מאבדות שליטה בטיפול בפסולת".



ביום שני (18.3) תתקיים ועידת ישראל לכלכלה ירוקה במרכז הכנסים אבניו. במהלך הועידה ידונו ויגבשו פתרונות שישפיעו על כל עיר או מועצה מקומית בארץ.

ממדינות האיחוד האירופי, ישראל היא המדינה אשר מייצרת הכי הרבה אשפה ליום – 1.79 ק”ג. אך, בניגוד לעולם המערבי, בארץ  מטמינים 75% מהפסולת באדמה, לעומת 20%.   נושא זה יעמוד במרכז ועידת ישראל לכלכלה ירוקה, במטרה לגבש ולספק פתרונות בתחום.

גיל לבנה, מנכ"ל איגוד ערים דן: "מדינת ישראל טובעת בזבל של עצמה, והרשויות המקומיות בדרך לאבד שליטה על הטיפול בפסולת שלהן. תמונת המציאות של הטיפול בפסולת – ישראל 2024 – מעלה חשש כבד שאנו על סף משבר סביבתי של ממש”.

“לא מעט נבואות זעם נאמרו ונכתבו לאורך השנים ביחס להתנהלות הטיפול בפסולת במדינה. נבואות אלה ביטאו תסכול מתמשך כלפי המדיניות הלאומית המשתנה, שיצרה בלבול וחוסר וודאות והובילה עד כה לאפס הישגים בתחום צמצום ההטמנה והעלאת המחזור. מזה כשני עשורים שמדינת ישראל מציבה יעד שאפתני לצמצום ההטמנה מ-80% כיום ל-20% כמקובל בעולם המערבי, ותוצאות אין. למעשה, מאז שינוי (עוד שינוי) במדיניות הלאומית בתחום מחזור הפסולת האורגנית לקומפוסט – דשן חקלאי – שיעור ההטמנה אף יגדל כדי – 90%!".

הובלות פסולת מיישובי הצפון למטמנות הדרום – כ-300 ק”מ לכל כיוון – הפכו למציאות יום יומית, יחד עם התורים הארוכים המשתרכים בכניסות למטמנות אלה. הפתרון הוא כמובן להפריד את הפסולת ולמחזר אותה. אבל מתקני מיון הפסולת נמצאים בבעיה – ולא רק כספית.

"הובלות פסולת מערי הצפון למטמנות הדרום – 300 ק”מ לכל כיוון – הפכו למציאות יום יומית ויחד עם התורים הארוכים המשתרכים בכניסות למטמנות אלה, מעידים שמשבר ההטמנה כאן מזמן והוא גובה מחיר סביבתי וכלכלי כבד ביותר".

"מדינת ישראל הוכיחה שבמקום שבו יש צורך נמצא גם הפתרון. כך בתחום השבת מי קולחין להשקיה שמדינת ישראל היא בין המובילות בעולם. וכך גם בתחום ההתפלה. הצורך במים הוביל להשקעות ולפתרונות. צורך שכזה קיים גם בתחום הפסולת והוא הצורך בקרקעות פנויות ונקיות להתפתחות האוכלוסייה, הכלכלה והטבע במדינה. אם נמשיך לכלות את הקרקעות הפנויות בעוד ועוד תאי הטמנה, נאבד שטחי טבע ונוף ונמשיך להצטופף במטרופולינים".

"צמיחה ירוקה רלוונטית מאוד ביחס לאופן הטיפול בפסולת שלנו. הפקת חשמל מפסולת, ייצור דשן חקלאי מפסולת, שימוש בחומרי בניה ממוחזרים – זו צמיחה ירוקה. ביום שאחרי, השלטון המרכזי והשלטון המקומי חייבים לעשות את “הדבר הנכון”, והוא להפסיק לשחק בליים גיים. לחדש את עבודת המטה הבין משרדית במטרה להוביל לתוכנית פעולה לצמיחה ירוקה בשיתוף עם המגזר הפרטי והחברה האזרחית".

תודה שאתם מבקרים בפורטל המים ואיכות הסביבה המוביל מים נט."מים נט "הוא פורטל מקצועי וותיק שעוסק במגוון תחומים של מים לתעשיה.מנצופלי חקלאי ואיכות סביבה ואקולוגיה בפורטל חדשות , מאמרים מובילים, תקנים, תקנות ובטיחות , פורום מקצועי עם מומחים לשאלות ותשובות שיענו על שאלות בתחום תעשיית המים ואיכות הסביבה. בנוסף מכרזים , לוח מודעות , חיפוש חברות בתחום , אינדקס בעלי מקצוע , חידושים של חברות, מחירונים ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

פתרון ניקוז מורכב למניעת ההצפות הקשות בשטחי המגורים, הרפת והלולים בקיבוץ כי...

18 בפברואר 2025

נטפים משיקה את הטפטפת ההיברידית הראשונה בעולם

12 בפברואר 2025

חברת האג-טק Phytech סייעה לחקלאי העולם לחסוך חצי טריליון ליטר מים בשנת 2024

11 בפברואר 2025

הוועדה לביקורת המדינה בדיון בעקבות המיעוט במי הגשמים:

10 בפברואר 2025

הנחל המתחדש: מערך שילוט חדשני המספר את סיפור השיקום המופלא של נחל נעמן

9 בפברואר 2025

ניטור צריכת המים של אזרחים ותיקים עריריים בכפר סבא

5 בפברואר 2025

פתרון ניקוז מורכב למניעת ההצפות הקשות בשטחי המגורים, הרפת והלולים בקיבוץ כי...

18 בפברואר 2025

נטפים משיקה את הטפטפת ההיברידית הראשונה בעולם

12 בפברואר 2025

חברת האג-טק Phytech סייעה לחקלאי העולם לחסוך חצי טריליון ליטר מים בשנת 2024

11 בפברואר 2025

הוועדה לביקורת המדינה בדיון בעקבות המיעוט במי הגשמים:

10 בפברואר 2025

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחירת תחום עניין

כדי להיות תמיד מעודכנים

כדי להיות תמיד מעודכנים